фото
Unsplash
Найчастіше в магазині ви побачите дрібний кускус, який готується за 5 хвилин
Кускус – справжній порятунок, коли потрібно швидко приготувати гарнір до м’ясних чи рибних страв. Проте, щоб отримати ідеальну текстуру, важливо дотримуватись кількох простих правил. Шеф-кухар Євген Клопотенко розповів, як правильно запарювати кускус, щоб він завжди виходив розсипчастим та ароматним.
Правила приготування кускусу
Найчастіше в магазині ви побачите дрібний кускус, який готується за 5 хвилин. Є ще ізраїльський різновид – птітім. Він набагато більший за розміром і його потрібно відварювати протягом 10-15 хвилин, а купити можна далеко не в кожному магазині.
Ось кілька важливих правил для його приготування:
-
Розраховуйте порцію кускусу таким чином, щоб вистачило на один прийом їжі. По-перше, ця крупа занадто швидко готується, щоб робити її багато, по-друге, повторне розігрівання зробить так, що крупинки зліпляться і вже не вийде розсипчастої каші, яку ви очікуєте.
-
Кускус запарюють окропом у співвідношенні 1:1 у каструлі чи іншій місткості з кришкою. Якщо додати трохи більше або менше води – і каша буде або занадто рідкою, або сируватою та хрумкотітиме на зубах.
-
Після того, як заллєте кускус окропом, посоліть та поперчіть його, перемішайте виделкою та накрийте каструлю кришкою на 5-7 хвилин. Додавати спеції можна і після запарювання – як вам зручніше. Не залишайте кускус запарюватися надовго. Крупинки можуть злипнутися і каша не буде такою розсипчастою.;
-
Для запарювання можна використовувати окріп, овочевий, м’ясний бульйон та молоко. Щоб крупа швидко запарилась, рідина має бути розігріта до 98 градусів.
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть
Ctrl+Enter