Субота, 19 Липня, 2025

Як правильно сушити м’яту – різні способи – ZAXID.NET

Share



Як засушити м'яту і не зіпсувати її: три перевірені способи

фото
Unsplash

М’яту краще зберігати в скляній банці з кришкою, якомога далі від вологи та плити

М’ята – не просто ароматна добавка до чаю, а й природний заспокійливий засіб. Але щоб зберегти всі корисні властивості, важливо правильно її заготовити. Ukr.Media розповідає, як правильно сушити м’яту на зиму.

Що псує м’яту при сушінні?

Поширені помилки:

  1. Сушіння на сонці – листя м’яти вигорає, ефірні олії зникають.
  2. Зберігання в банці без кришки – м’ята набирає вологу та пліснявіє.

Як правильно сушити м’яту вдома?

Класичний спосіб на нитці:

  1. Зрізайте м’яту вранці, до спеки.
  2. Промийте, обсушіть та зав’яжіть в пучки.
  3. Підвісьте в коморі, на балкові або в коридорі. Головне не на сонці.
  4. Через 5-7 днів листя стане ламким, що означатиме, що м’ята готова.

У духовці:

  1. Увімкніть духовку на 50°C.
  2. Розкладіть листя на папір.
  3. Залиште дверцята відчиненими, щоб волога виходила. Через 2-3 години м’ята буде готова. Але потрібно контролювати цей процес, щоб не пересушити м’яту.

В електросушарці:

  1. Поставте температуру на 35-40°C.
  2. Розкладіть листя та залиште в сушарці на 4-6 годин.
  3. Листя в результаті повинно бути крихким, але зеленим.

Як зберігати та використовувати м’яту?

М’яту краще зберігати в скляній банці з кришкою, якомога далі від вологи та плити. Також ви можете додати в м’яту зернятко рису, щоб воно вбирало зайву вологу.

Термін зберігання сушеної м’яти – до 12 місяців.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть
Ctrl+Enter





Source link

Read more

Local News