Середа, 26 Березня, 2025

правила для заморожених, різних начинок – ZAXID.NET

Share



Як і скільки часу потрібно варити вареники: пояснення від шеф-кухаря

фото
Галя Балувана

Загалом заморожені вареники потрібно варити 5-10 хв після спливання на поверхню.

Приготування вареників може бути непростим завданням, особливо якщо ви хочете швидко їх зварити, але боїтеся, що вони злипнуться. Шеф-кухар Євген Клопотенко поділився простими правилами, завдяки яким ваші вареники не розваляться та вийдуть смачними.

Як варити вареники

У киплячу підсолену воду обережно викладіть вареники та накрийте кришкою. Як тільки вода закипить вдруге – зніміть кришку з каструлі, перемішайте вареники, щоб вони не прилипли до дна та варіть ще 5-10 хв на середньому вогні.

Щоб вареники вийшли гарними та не злиплися, дотримуйтеся таких рекомендацій:

  1. Вареники у каструлі повинні розміщуватися вільно, адже при нагріванні вони трохи збільшаться в об’ємі.
  2. Щоб вода не збігла і не залила вам плиту – наповнюйте каструлю не більше як на половину.
  3. Кількість води, солі та розмір каструлі регулюйте, залежно від кількості продукту. Наприклад на 100 г заморожених вареників потрібно приблизно 400 мл води.
  4. Варіть вареники на середньому вогні – вони повинні активно кипіти, а не мокнути.
  5. Заморожені вареники не потрібно заздалегідь розморожувати.
  6. Готову страву слід обов’язково одразу заправити вершковим маслом або олією, інакше вареники злипнуться.

Як довго варити заморожені вареники

Загалом заморожені вареники потрібно варити 5-10 хв після спливання на поверхню. Якщо вареники магазинні – огляньте пакування та знайдіть «спосіб приготування», який радить виробник. Слідкуйте, щоб не переварити страву.

Час приготування

  1. Заморожені вареники з картоплею варіть 5-7 хв після спливання.
  2. Заморожені вареники з м’ясом варіть 10 хв після спливання.
  3. Заморожені вареники з сиром – 2-3 хв після спливання.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть
Ctrl+Enter





Source link

Read more

Local News