Субота, 19 Липня, 2025

Кабачкова намазка для закусок – як приготувати: покроковий рецепт

Share


Кабачкова намазка – це легка й ніжна літня закуска, яку не варто плутати з ікрою. Вона має м’який смак завдяки додаванню плавлених сирків і готується з простих, доступних інгредієнтів. Особливо актуальна влітку, коли хочеться чогось легшого за традиційні салати з майонезом.

Інгредієнти:

  • 450 г;
  • 1 шт.;
  • 1 шт.;
  • 1 шт.;
  • г;
  • 40 г;
  • 2 шт.;
  • 25 г;
  • за смаком;
  • за смаком;
  • за смаком;
  • 4 шт.

Спосіб приготування:

Для цієї намазки знадобляться сезонні овочі: кабачки, морква, помідор, цибуля та часник. Помідор попередньо слід пробланшувати – це дозволить легко зняти шкірку та зробити текстуру страви ніжнішою. Всі овочі подрібнюються: кабачки – кубиками, морква натирається, а зелень і часник дрібно січуться, пише Shuba.

Спершу на розігрітій олії пасерується ароматна основа з цибулі, моркви та часнику, далі додаються кабачки та помідор, і все тушкується під кришкою до м’якості.

Коли овочі стануть м’якими, до них додаються терті плавлені сирки, які надають страві кремової консистенції й ніжного вершкового присмаку. Наприкінці додається свіжа зелень, сіль та перець за смаком. Намазка чудово смакує як у теплому, так і в охолодженому вигляді, особливо з хрумким підсмаженим хлібом.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть
Ctrl+Enter





Source link

Read more

Local News